Hur väljer du dina Euro Lotto-siffror?

By Per / november 9, 2013
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Hur väljer du dina Euro Lotto-siffror?Efter åratal av erfarenhet med Euro Lotto, så är den sak som intresserat mig allra mest denna fråga – hur väljer du dina siffror, dessa heliga saker som är precis det som skiljer de champagneslukande vinnarna från de ledsamma förlorarna?

De siffror vi spelar med är förstås väldigt viktiga för oss, och det är likadant för den spelare som bara köper en biljett om året, och den hängivna Euro Lotto-älskaren som aldrig skulle få för sig att missa en dragning. Så använder du samma siffror varje gång, eller ändrar du dem? Och vad kommer siffrorna ifrån? Låt oss dyka ned djupt i spelarnas hjärnor med en analys av ämnet.

Vikten av siffror i Euro Lotto

Låt oss dra igång med att direkt bemöta fakta – den som säger att hen inte riktigt bryr sig om vilka siffror de väljer för Euro Lotto-dragningen, den antingen ljuger rakt ut, eller missar en enorm del av vad som är kul med EuroLotto. I all sanning så är det förstås så att du lika gärna skulle kunna välja siffror helt slumpmässigt, men du skulle missa så mycket. Det är som att byta ut Jultomten med en presentskjutande maskiner, du skulle få samma slutresultat men du skulle missa hela poängen.

För ja, siffrorna är inte magiska – ja, det är samma odds oavsett vilka siffror du väljer och ja, det finns inga perfekta system. Men ändå. Varför väljer du de siffror du väljer?

Klassiska idéer för Euro Lotto-siffror

Det finns en del klassiska resonemang som alltid har funnits och alltid kommer att finnas – det gör dem inte mer fel, för det kan ju finnas bra anledningar till att de funnits så länge. Många känner att det finns ”magi” bakom vissa siffror för att de är speciella för dem – många kan till exempel välja en födelsedag, en årsdag, eller kanske dagen då deras idol föddes eller dog.

Ja, år och datum är verkligen väldigt populära för klassiska Euro Lotto-siffror, kanske för att de fungerar så perfekt – använd de första fyra siffrorna för att representera året, det femte för att representera månaden, och de två stjärnorna för att representera dagen. Om du till exempel vill använda dig av födelsedagen från någon som föddes 23 januari 1999, så skulle du använda siffrorna 1, 9, 9, 9, 1, med stjärnorna 2, 3. Det antar förstås att du vill spela med enstaka siffror för de första fyra, en det finns alternativa versioner om du föredrar andra system.

Att upprepa eller inte upprepa siffror i Euro Lotto

Ännu en sak som jag upptäckte skiljer sig en hel del från spelare till spelare är huruvida de använder samma siffror i varje Euro Lotto-dragning, eller varierar sig mellan olika siffror, antingen i ett specifikt system eller på något annat sätt. Det visar sig att många använder samma siffror en hel del, eller i alla fall tills de vinner något med dem. Andra anser att siffror blir ”överanvända” och känner ett behov av att skaffa nya varje gång, tills de hittar de perfekta siffrorna som ger dem den stora jackpotten.

Och här dyker ett problem upp – vad händer om du får slut på siffror? Eller, ja, först och främst finns det en oerhörd mängd siffror att välja på, men det riktiga problemet är om du får slut på siffror som känns som vinnarsiffror. Tänk om du använder dina ungas födelsedagar, och du är säker på att siffrorna bara fungerar i en månad innan de ”blir dåliga”? Ja, då är det nog bäst att u börjar producera fler barn innan du får slut på siffror!

Att få fram siffror med lottosystem

En del löser problemet med att få slut på siffror genom att uppfinna komplexa system för att få nya, som inte förlitar sig på simplistisa idéer som födelsedagar, utan snarare på avancerade matematiska formler eller kemiska processer. Det finns några briljanta matematiker där ute som tar fram avancerade system som jag aldrig skulle kunna förstå.

Min favorit är dock också det enklaste Euro Lotto-systemet i världen. Det finns en snubbe som helt enkelt började med att använda siffran 1 för alla siffror, och sen gick över till 2, och sen 3, och sen 4…

Ja, helt allvarligt. Den första dragingen använe han alltså 1, 1, 1, 1, stjärnor 1, 1. I andra använde han 1, 1, 1, 1, stjärnor 1, 2. Det här är ett otroligt exempel på siffror som aldrig tar slut – efter ett helt år med Euro Lotto-dragningar två gånger i veckan, inklusive specialevents och sånt, så är det fortfarande bara dryg hundra siffror. Om du fortsätter i den stilen tar det ett rejält antal år innan du får slut på siffror.

Att välja dina siffror för Euro Lotto

Men låt oss sätta ned fötterna på jorden igen, så upprepar jag vad jag sade i början – medan siffrorna hjälper till i att göra Euro Lotto-spelet mer spännande, så måste vi inse att det i slutändan är ett lotteri, att allt är slumpmässigt, och att spelprocedurerna gör det tydligt att du lika gärna bara kunde välja siffrorna helt slumpmässigt.

euromillions lotteriet

Men ändå, det finns ett fal där det faktiskt spelar roll, och det är när du vill ha hela vinsten för dig själv. Det stämmer, en delad rad innebär också en delad Euro Lotto-jackpott om du råkar vinna, så det kan därför vara vettigt att försöka hitta en unik rad siffror som du inte kommer behöva dela med någon. Det kan till exempel innebära att undvika dagens datum, ett speciellt känt nummer, och att kanske helt skippa att börja med 1 och 9 (eller 19) eftersom detta används en del för att påbörja datum.

Men i slutändan är huvudsaken att ha roligt, eller hur? Vi vet alla att chanserna för att vinna är små, och det är del av det roliga – huvudsaken med Euro Lotto är inte bara att vinna, det är att njuta av resan. Så välj dina siffror på det sätt som passar dig, och gör dig redo att köp dina biljetter idag!

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: