€162 miljoner i EuroLotto Superdraw på fredagen 17.10.2014

By Per / oktober 15, 2014
Eurolotto resultat för tisdag 17 februari, 2015

EuroLotto kommer att vara värd för ännu en Superdraw-rollover, nu på fredag den 17 oktober, med minst €162 miljoner på spel. Innan vi kör ännu en bergochdalbana fylld med spänning med EuroLotto så är det dags att se tillbaka på några av de mest spännande Superdragningar vi sett hittills.
Åh, och det här måste du kolla in: Gratis biljett till fredagens lottodragning

Första EuroLotto Superdraw att få rollover

I början fanns det någonting som kallades ’superjackpot’, innan Superdragningar påbörjades, med toppriser på minst €100 miljoner. När det nuvarande formatet med dessa populära dragningar påbörjades så var det mest attraktiva med dem att de kunde få rollover, till skillnad från de tidigare stora dragningarna.

europa lotteriet superdraw fredag

Den första av dessa events i det nya formatet att få en rollover ägde rum på fredagen den 5 februari 2010. Jackpotten fick rollover en gång och blev sen vunnen veckan därpå, den 12 februari. Två spelare, en från Spanien och en från Storbritannien, delade på prissumman på €129 miljoner. Lotteriet började äga rum två gånger i veckan 2011, vilket gjorde att jackpottarna växte snabbare och snabbare, vilket ledde till allt mer spänning hos spelarna.

Euro Lotto Superdraw dragning skapar jackpottrekord

2013 fick vi ett nytt jackpottrekord! Allt började på fredagen den 7 juni med en prispott på €100 miljoner. I sju dragningar i rad lyckades ingen matcha alla fem vinnarnummer och bägge Lucky Stars. Jackpotten hade en period på över två veckor då den växte till det massiva €187.9 miljoner, och det nådde nästan lotteriets tak på €190 miljoner! Det fantastiska priset delades till sist vid en lotto dragning mellan två anonyma vinnare, en från Storbritannien och en från Belgien, och bägge tog hem nästan €94 miljoner!

 

Den absoluta superjackpotten i storvinstlotteriet för miljonärer 2014 kom inte från Superdragningen, eller gjorde det det? En Superdragning värd €100 miljoner schemalades att äga rum för några månader sedan, den 6 juni. Det var en tursam slump att lotteriet faktiskt fick en rolloverstreak på nio dragningar, vilket växte ihop sig till den fantastiska summan på €105 miljoner på samma dag, utan att det behöver någon extra prisfond.

 

Det här var första gången som någonting sånt hänt, och ingen var riktigt säker på om denna lotto dragning räknades som en riktig Superdragning eller ej. Ett formellt uttalande från Euro Lotto twitterkonto som svar på en användares fråga gjorde det formellt: ”Den speciella boosterfond som används för att höja jackpottprisets summa gör det om det är under £80 miljoner – eftersom jackpotten fick rollover behövdes den inte”. Det här kanske inte var en speciell lotto dragning, men den fick rollover ytterligare två gånger, och vanns sedan till stor glädje av en anonym vinnare från Spanien, som blev €137 miljoner rikre på fredagen den 13 juni!

EuroLotto Sverige

Denna kommande Superdragning kommer att äga rum nu på fredag den 17 oktober 2014, och vi har väldigt höga förhoppningar om den! Kommer det här att bli största EuroLotto utbetalning än så länge i år? Det vet vi inte än. Det enda som är garanterad är de där €162 miljonerna – och förstås det faktum att du inte kan vinna om du inte har en biljett…

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: