National Lottery fick Ära för sin Roll i Team GBs Olympiska Framgång

By Per / september 2, 2016
National Lottery fick Ära för sin Roll i Team GBs Olympiska Framgång

UK National Lottery har fått ära av höjdare inom sport för att has spelat en viktig roll i Team GBs framgång i de Olympiska Spelen i Rio. Med Storbritannien just nu på andra plats i mängden medaljer efter USA så har ländernas delade mest dekorerade Olympier Sir Chris Hoy, som såg medcyklisten Jason Kenny matcha hans sex karriärguld denna vecka, sagt att lotteri finansieringen har ”transformerat sättet som sport finansieras i Storbritannien”.

För varje £1 som spenderas på UK National Lottery spel så går 28p till Good Causes Fund, som hjälper till att stötta värdiga projekt runtom i Storbritannien. Potten delas upp mellan fyra olika ämnen, 40% används för planer rörande hälsa, utbildning, miljö och välgörande ändamål, 20% går till konsten, 20% spenderas på kulturarv och 20% är tillgängligt för utvecklingen av sport. Varje år så bidras £80 miljoner till Olympiska och Paralympiska sporter, och 633 medaljer har vunnits av atleter som att tjänat på lotteriets finansiering.

Beslutet att finansiera elit sporter från intäkter av lotterispelen gjordes efter en förödmjukande prestation av Storbritannien i 1996 spelen i Atlanta. Laget tog bara hem en guldmedalj från USA och bara 15 av alla färger totalt. Efter det så har mängden medaljer ökat drastiskt, vilket toppades 2012 i London när värdarna tog hem hela 65 medaljer, varav 29 var guld. National Lottery spelare gav totalt £2.2 miljarder för att hjälpa med att hålla i de enormt lyckade Olympiska spelen i London, som gick vidare med att bygga den nödvändiga infrastrukturen samt hjälpa till med att stötta atleter.

Olympisk Framgångssaga

Utan fördelen från hemmapublik denna gång så ses Team GBs 19 guld och totalt 51 medaljer (när detta skrivs) som en fantastisk prestation, och de som vet är mycket medvetna om vem som borde tackas. 

National lottery har transformerat sättet som sport finansieras i Storbritannien. Eftersom att ni gjort er del så har atleter chansen att träna och tävla på lika villkor med andra nationer runtom i världen och det har gjort en enorm skillnad för det Brittiska lagets framgång.Sir Chris Hoy
Mest Dekorerade Olympier

Sir Dave Brailsford, före detta performance director av British Cycling, lade till ”lite av det vi lyckats med på British Cycling skulle ha varit möjligt utan hjälp från lotteriet – som spelar offentligt. De Brittiska cyklisterna som har vunnit medaljer de senaste 14 åren har fått sin framgång med hjälp av hårt arbete, dedikation och lite sorg.

Men de har alla stöttats av lotteriets finansiering.” Utomordentligt nog så kommer varje medlem av det Brittiska cykelteamet i Rio borda planet hem med åtminstone en medalj i slutet av de Olympiska spelen.

National Lottery kommer fira den Olympiska framgångssagan med en speciell UK Lottodragning på Lördag den 27e Augusti, där det kommer vara flera Lotto Miljonär Lotteripriser som delas ut. Förutom det vanliga singelpriset på £1 miljon och 20 på £20,000, så kommer det delas ut £50,000 för varje bronsmedalj som Team GB vann, en £100,000 som delas ut för varje silver och en £1 miljon för varje guld.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: