Är till och med Europa Lotteriet en bättre investering än eurozonen?

By Per / februari 6, 2014
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Är till och med Europa Lotteriet en bättre investering än eurozonen?Den europeiska ekonomin har haft sina problem ett bra tag vid det här laget, och det varierar en hel del mellan olika regioner och olika år samt från kvartal till kvartal. Många europeiska länder lider av allvarliga recessioner, och Italien är några av de som har det värst efter en pågående recension i nio kvartal, sedan de började falla under nollan under sommaren 2011.

Samtidigt har till och med de rikaste svårt att få det att gå runt – den tyska ekonomin stagnerar vid 0.3 procent tillväxt, medan den franska har sett ett fall på 0.1 i BNP. Eurozonens ekonomi överlag hade en tillväxt på dåliga 0.1 procent i 2013 års sista kvartal jämfört med det andra – i korta drag mår regionens ekonomi verkligen inget vidare.

Den grekiska ekonomin har det väldigt tydligt värre än de haft det på väldigt länge, kanske någonsin. Den europeiska kommissionen gick i förra månaden ut och sade att de förväntas sig att landet kommer att ta sig ur recessionen under 2014, med en stadig tillväxt på 2.9 % under 2015 om de fortsätter på rätt väg, så är det oklart vem som faktiskt tror på det. Med de pågående politiska problemen och med den ekonomiska krisen som den är kan recessionen mycket väl hålla i betydligt längre än så.

Vad är oddsen att vinna på lotteriet?

Att spendera pengar på eurozonen verkar alltså vara som att kasta pengarna i havet, men finns det några bättre alternativ? Kanske är det mindre slöseri att till och med kasta pengarna på lotteri? Pengar som läggs på till exempel spela Eurolotteriet se här,kommer definitivt att förloras om man kollar på oddsen, men så är det ju faktiskt också i den nuvarande europeiska ekonomin.

Så vi har alltså diskuterat chanserna att överleva i eurozonrecessionen – men vad är oddsen att ta sig ur Eurolotteriet i liv och med mer pengar i fickorna? Mja, det är komplicerat. Låt oss säga att du inte bara vill utöka din pott utan dessutom dubbla den ett per hundra gånger – vi satsar på att vinna jackpotten, som vid sitt minsta är €15 miljoner och vid sitt största är massiva €190 miljoner (resultatet av flera veckor med ”rollovers”, där ingen får hela nummersekvensen rätt). Oddsen att vinna en jackpott med Europa Lotteriet är ganska grymma – 1 chans på 116 531 800.

Spela EuroMillions lotteriet

Så då kör vi väl på lite mindre då. Vad sägs om att vinna något? Här är oddsen betydligt säkrare, och du kan faktiskt räkna med att vinna något en gång av tretton. Du kommer förstås förlora i längden om du inte verkligen har tur (det är precis så lotterier fungerar, att man spelar med en fördel åt lotteriet), men du kan räkna med att förlora precis lika mycket i till exempel Grekland eller Italien.

Och hördu, när du satsar på lotteriet kanske du dessutom kan ha lite kul samtidigt.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: