EuroLotto: De Viktiga Aspekterna

By Per / december 10, 2012

EuroLotto är ett populärt lotteri som spelas i ett antal europeiska länder. Många svenskar är intresserade av EuroLotto: de viktiga aspekterna. Spelare av detta lotto får välja fem nummer från 1 till 50 och två lyckostjärnor från en kruka med 11 nummer. Olika EuroLotto resultat kan fås genom olika kombinationer av huvudnumren och lyckostjärnesiffrorna. Euromillions jackpott vinns av den spelare som får alla 5 huvudnummer  tillsammans med två av lyckostjärnorna. Gå igenom följande sektioner för att få ytterligare användbar information om spelet.

Att spela EuroLotto

EuroLotto infördes gemensamt av Frankrike, Spanien och England 2004, med många andra europeiska länder som följde med senare. Aktuellt finns spelet tillgängligt för intresserade spelare i länder såsom Frankrike, Spanien, England, Österrike, Belgien, Irland, Luxemburg, Portugal, Lichtenstein, Schweiz och Monaco. Du måste vara 18 år eller äldre för att kunna spela, fast åldersgränsen kan variera i några av dessa länder.

EuroLotto Resultat

EuroLotto dragningar hålls varje tisdag och fredag i Paris. Prisstrukturen baseras på olika kombinationer av huvudnummer och lyckonummer. Till exempel, 18% av den totala prissumman reserveras till kombinationen av 2 huvudnummer och inga lyckonummer. För den kombination med 2 huvudnummer och 1 lyckonummer betalas 17,6%, och det fortsätter att förändras för olika kombinationer. Jackpotten betalas till den vinnande kombinationen av 5 huvudnummer och två lyckonummer. Vi har en särskild EuroLotto resultat sida

EuroLotto Jackpott

Jackpotten i EuroLotto består av 32% av den totala vinstfonden. Att vinna jackpotten har en sannolikhet på 1 av 116,531,800. Precis som i alla lotterier, rullar den oinlösta jackpotten om igen till nästa vecka. Tidigare har jackpotten i EuroLotto rullat om så många som 11 gånger, men den här regeln ändrades 2009.

http://www.playeuromillions.com/sv/home.html

Jackpottens lock har introducerats sedan dess, vilket begränsar jackpottens summa till €185,000,000. Alla summor som läggs till därefter rullas om till den reserverade vinstfonden för den lägre vinnande kombinationen av 5 huvudnummer och 1 lyckonummer. Förstärkningsfonden är ännu ett nytt tillägg till EuroLotto enligt vilken 8,6% av vinstfonden är reserverad till att senare förstärka jackpottens summa.

EuroLotto utbetalningar och lotter

I EuroLotto är jackpotten och andra vinstsummor skattefria, det enda undantaget är i Schweiz. Vad gäller lotterna så kan man hitta dem på internet. Vår webbplats har ytterligare information om vart du kan köpa lotter och annat som är relaterat till EuroLotto i Sverige.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: