Vad kommer att hända med fredagens Superdraw-jackpott i Eurolotteriet?

By Per / juni 4, 2014
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Vad kommer att hända med fredagens Superdraw-jackpott i Eurolotteriet?En specialdragning med Eurolotteriet och en garanterad jackpott på €100 miljoner var schemalagd till fredagen den 6 juni 2014,  men då jackpotten redan tagit sig förbi €100 miljoner som följd av en rad rollovers, så har fredagens specialdragning nu skjutits upp. Då det här aldrig förut hänt undrar nu många spelare vad som kommer hända med prispotten som hade lagts undan för fredagens specialjackpott.

Under vanliga omständigheter skulle en specialdragningsjackpott bestå av den tidigare jackpotten plus extra pengar från prisfonden för att tillsammans skapa en garanterad jackpott på €100 miljoner. Det här är fallet även om pengarna i den tidigare dragningen vanns. Biljettförsäljningar har dock varit höga nog den senaste tiden för att jackpotten ska ha gått om specialdragningens summa själv. Men spelare har ännu fördelen av att de här oanvända summorna kommer att återgå till prisfonden och användas för att lägga till i framtida prisdragningar.

Då lottoarbetare inte kan förutse när huvudlottojackpotten kommer att vinnas är det omöjligt att beräkna summan som jackpotten kan nå i en dragning som fortfarande ligger flera veckor in i framtiden, och dt här är ett problem som lotteriet stöter på varenda gång de planerar och gör reklam för en specialdragning. Det här är förvånansvärt nog första gången som situationen uppstått när en marknadsförd dragning blivit omgången av en naturligt förekommande jackpott. Då det inte längre kommer att bli någon Superdraw på fredag så blir det intressant att se om lotteriet kommer att meddela om en ny specialdragning i den nära framtiden.

EuroLotto Sverige

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: