Förbered dig på en Superdraw den 7 mars 2014

By Per / februari 14, 2014
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Förbered dig på en Superdraw den 7 mars 2014EuroMillions-lotteriet har till sist avslöjat datumet för det här årets första Superdraw, som ska hållas på fredagen den 7 mars 2014. Superdraw är en speciell händelse som äger rum betydligt mer sällsynt än vanliga dragningar. Det speciella med dem är förstås att de har en mycket större jackpott, så massivt som €100 / £80 garanterade miljoner.

Det är värt att känna till att Superdraws är mycket mer eftertraktade än vanliga dragningar, både för att de har en större garanterad jackpott, och helt enkelt för att det alltid blir en sådan yra runt dem. Så om du är intresserad i att köpa en biljett kan det vara en bra idé att skaffa den nu, speciellt om du planerar att köpa den i en butik i närheten istället för att köpa den på nätet. Och du vill verkligen inte fastna i kön i sista minuten och sen aldrig hinna köpa en biljett innan det är för sent – alldeles för många har missat viktiga lotteridragningar på det viset!

En introduktion till Superdraws

Den första Superdrawen ägde rum den 7 februari 2007, och det har sedan dess varit runt två dragningar per år, med undantaget 2012 då det enbart var en dragning och 2013 när det var så många som tre. Det har totalt funnits fjorton dragningar, och den senaste ägde rum i november 2013, vilket gör den här marsdragningen till den femtonde Superdrawen totalt.

En Superdraw skiljer sig från en vanlig dragning i att den har betydligt högre jackpott, med en garanterad jackpott på €100 000 000 / £80 000 000 istället för €15 000 000 / £12 000 000. Det har också funnits fall med högre jackpottar, och tre av fjorton dragningar har börjat med en jackpott på så mycket som €130 000 000.

Kan en Superdraw få rollover?

Precis som med en vanlig dragning och till skillnad från en Event-dragning får en Superdraw rollover om man inte vinner den, och eftersom den är så hög till att börja med kan den bli riktigt stor innan någon lyckosam person vinner. Den andra specialdragningen 2013, som hölls den 7 juni, fick till exempel flera rollovers och nådde en fantastisk jackpott på €187 / £159 miljoner innan den vanns av två spelare, en från Irland och en från Belgien.

Kommer vi att få se en rollover som sparkar av 2014 års första Superdraw nu den 7 mars? Eller kommer vi att se en lycklig jackpottvinnare direkt från början, när vi drar igång den massiva startjackpotten på €100 000 / £80 000? Jag antar att den som lever får se.

Nu över €1 500 000 med den här dragningen

Än så länge har nästan 1.5 miljarder euro – €1 490 000 – spenderats på Superdraws, även om vi bara räknar originaljackpottarna. Med den här nästa dragningen som kommer att hållas i mars kommer vi äntligen att komma över gränsen på en och en halv miljard euro. Är inte det ett otroligt högt nummer?

Spela EuroLotto

Så vad skulle du föredra, en jackpott på hundra miljoner euro nu på den här dragningen, eller en större jackpott veckan efter? Allt beror på hur många som väljer att spela, och Superdraws brukar generellt ha betydligt färre rollovers än vanliga dragningar, helt enkelt eftersom fler människor tycker det är spännande nog att spela. Det är också därför du borde tänka på att skaffa biljetterna i tid, så att du inte står i kö i sista minuten!

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: