Eurolotteriet drogs hem i Storbritannien

By Per / mars 17, 2014
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Eurolotteriet drogs hem i StorbritannienEurolotteriet jackpotten på fredagen vanns av en enda brittisk spelare som då också gav ölandet sin första jackpottvinst 2014. Det slutliga värdet på toppriset på fredagen låg på £107 932 603 (€129 384 564), och det var den fjärde största jackpotten som någonsin vunnits av en lottospelare i Storbritannien. Den största vinsten av alla vanns i juli 2011, då Colin och Chris Weir från Skottland vann ett pris värt £161 miljoner (€185 miljoner). Adrian och Gillian Bayford vann ett ännu större pris i europeiska mått mätt i augusti 2012 (€190 miljoner), men växelkursen då gjorde av sterlingekvivalenten låg på £148 miljoner.

Det här är den första Eurolotteriet jackpotten 2014 som inte vunnits av Frankrike eller Spanien, så lotterifans i andra länder kan uppmuntras att se ännu ett land som äntligen avbryter det länge etablerade mönstret. Vilket land som kommer att sälja nästa vinnarbiljett är något vi inte kan veta förrän nästa jackpott vunnits, men spelare i Frankrike och Spanien lär vara precis lika intresserade som förut att bibehålla sitt vinnarmönster, liksom andra länder lär vara intresserade av att fortsätta bryta det.

Den brittiska vinnaren måste nu bestämma sig för huruvida hen ska möta allmänheten genom att avslöja sin identitet i en försiktigt styrd presskonferens, eller om hen ska behålla sitt privatliv. Bägge scenarion har sina egna för- och nackdelar, och det är helt enkelt omöjligt att säga vilket beslut som vore det bästa i situationen utan att man samtidigt känner spelaren. Det här ställer utsideskommentatorer i något av ett moment 22 med deras åsikter, men vi kan lita på att lotteriarbetarna kommer att ge så mycket råd som behövs för att vinnaren ska kunna fatta ett informerat beslut utan vår inblandning.

EuroLotto Sverige

Vi kommer att hålla er uppdaterade om och när den brittiska spelaren väljer att gå ut med det, men till dess finns det gott om andra lottonyheter att sysselsätta sig med, inklusive en splitterny jackpott på £12 miljoner (€15 miljoner) för dem att jaga ned i nästa lotterispel nu på tisdag den 18 mars. De som vill ha lite inspiration inför mittveckodragningen kan besöka vår statistiksida på nätet.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: