EuroLottos Jackpottak

EuroLottos jackpottak ligger på €190 miljoner

När EuroLotto-jackpotten når nya höjder, så frågar spelare ofta om det finns en maximal siffra som den kan nå, ett tak på jackpotten, eller om det finns ett maxantal gånger som jackpotten kan få rollover utan att någon vinner.

När EuroLotto lanserades 2004 sattes en grundbegränsning på 12 rollovers, men utan ett teoretiskt tak på jackpottens prisfond. Men på fredagen den 6 mars 2009 introducerade en regeländring en ny Jackpott Pool Cap så länge som dragningen i fråga inte var en Event Draw (som en Superdraw eller en dragning som firar EuroLottos ’födelsedag’). Denna jackpottakregel gicks dock förbi den 17 februari med en ny regel som visas nedan.

Att definiera EuroLotto Jackpot Pool Cap

De officiella reglerna, eller Spelprocedurerna som de kallas, definierar Jackpot Pool Cap vid €190,000,000 (etthundranittio miljoner euro).

Det tidigare jackpottaket på €185 miljoner passerades den 8 juli 2011 och jackpotten skars av som den skulle tills rekordjackpotten vanns den 12 juli 2011, så taket steg till €190 miljoner.

Då taket / cap nås kan det bara stanna vid €190 miljoner i ett maxantal på två rollovers. Om ingen har vunnit jackpotten på två dragningar så går dessa €190 miljoner vidare till de lägre prisnivåerna.

Så låt oss säga att det vid den andra dragningen inte finns en matchande vinnare av 5 + 2, då tas jackpotten ned och delas bland de som vinnar nästa prisnivå, som i det fallet skulle vara 5 + 1, eller till och med matchning av 5.

Funktion av EuroLottos Jackpottak

Vad händer med pengana som skulle varit med i jackpottfonden om den inte hade skurits av? Ja, de pengarna omdistribueras, eller rullas ned till nästa prisnivå som har minst en vinnare. Det skulle normalt bli den med 5 matchade siffror och en stjärna, men det kan enkelt också bli 5 matchade om ingen matchar en stjärna.

Håll möjligheterna öppna

Inte för att gräva ned oss alldeles för mycket nu, men Spelprocedurerna har en till möjlighet; ”Jackpottaket ska då och då… räknas efter referens till något system som Kommissionen tidigare godkänt”.