Vilket slöseri! Lotterivinnare hälsad som hjälte efter att ha stoppat plan för bio-avfallsläggning

By Per / juli 26, 2014
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Vilket slöseri! Lotterivinnare hälsad som hjälte efter att ha stoppat plan för bio-avfallsläggningEurolotteriet-vinnaren Margaret Loughrey hälsas som en hjälte av boende i sin hemstad efter att hon förhindrade planen om att bygga en anläggning för bio-avfall. Loughrey som bott i County Tyrone hela sitt liv, lade ut en uppskattad summa på cirka en miljon euro för att köpa en övergiven kvarn som öronmärkts som potentiell utvecklingsplats.

Herdmans kvarn, en 62 hektar stor anläggning i Sion Mills, såldes till Loughrey för en oredovisad summa men uppgifter visar att platsen såldes för cirka £1.300.000 till de tidigare ägarna, Connective Energy Holdings, så sent som förra året. Grundad 1835 förblev den världsberömda linkvarnen i Herdman-familjens besittning fram till 2011 men har därefter bytt ägare flera gånger.

Även om Ronan McAnenny — mäklaren som förmedlade affären — avböjt att kommentera webbplatsens värde, sade han att försäljningen var en mycket välkommen nyhet för hela området: ”Människor kommer att glädjas åt nyheten om att kvarnen nu är i lokalt ägande; och även om planerna i dagsläget är i ett mycket tidigt stadie, borde denna fastighet hjälpa till att återskapa Sion Mills och ett stort område runt det”.

Loughreys planer innefattar bland annat att restaurera den förfallna kvarnen och förvandla den till ett attraktivt turistmål och museum, samtidigt som man utveckar den omgivande marken till sport- och gemenskapsanläggningar för lokalbefolkningen. Hennes ambitiösa förslag kommer att gå efter en tioårig plan och förväntas generera åtminstone femtio nyta arbetstillfällen.

Den generösa Loughrey vann en livsförvändrande jackpot på EuroLotteriet mindre än ett år sedan då hon fick en jackpott på 27 miljoner euro i EuroLotteriets dragning den 26:e november 2013. När hon trädde fram för att ta emot sin vinst, avslöjade Loughrey att hon inte var intresserad av att flytta från området hon bodde i och att hon hade för avsikt att ”förändra liven till det bättre för andra än bara mig själv”. Det tycks verkligen som om Loughrey lever upp till sitt löfte och verkar ge mycket tillbaka till sin älskade hemmiljö.

EuroLotto Sverige

Anmärkningsvärt nog är inte Loughrey den första lotterivinnaren som engagerat sig i bioavfallsplatser. I november 2012 vann Mark och Cindy Hill enastående 293 miljoner amerikanska dollar i det amerikanska multistatslotteriet Powerball Lottery och donerade $50,000 till en anläggning för bioavfall i sin hemstad Camden Point, Missouri. Den generösa donationen innebar att samhällets 500 invånare inte längre behövde förlita sig på privata septiktankar för avloppsbehandling.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: