Frankrike börjar leda i lotteri

By Per / februari 3, 2014
Hur man spenderar Europa Lotteriet-jackpotten på £111 miljoner

Frankrike börjar leda i lotteriDen första månaden för 2014 har kommit och gått, och det har gett Frankrike en förstaplats i tävlingen för att se vilket land som kommer få njuta av flest jackpottar i Eurolotto Sverige innan året tar slut. Den första dragningen ägde rum på tisdagen den 7 januari, när två biljetter delade på en jackpott värd €130 / £108 miljoner. De här biljetterna köptes i Frankrike och Spanien, så när jackpotten på €72 / £59 miljoner på fredagen den 31 januari landades också av en fransk spelare, som gav landet en stark fördel.

De två januarivinsterna mot en i Spanien ger förstås inte Frankrike en enorm fördel, och det skulle kunna vara så att det inte ännu är klart vilket land som vinner mest under 2014. Det sagt kommer de tidiga framgångarna med franska biljetter definitivt att inspirera fler franska spelare att ta spelet lite mer seriöst än tidigare. Huruvida det leder till ökad popularitet och fler franska vinnare – vilket skulle vara en självuppfyllande profetia – återstår att se.

Inget land har någon reell fördel vad gäller enskilda biljetter. Det kan argumenteras för att länder som köper fler biljetter har en större chans att vinna jackpotten, men alla nummer som spelas i dragningen har exakt samma matematiska chans som de andra. Det är därför möjligt för en jackpott att fås fram av spelare i vilket land som helst, oavsett andelen deltagare.

Eurolotto Sverige lanserades 2004 av lotteriorganisationer i Frankrike, Spanien, och Storbritannien, så det är intressant att se att det är de här tre grundande länderna som har något att fira vad gäller jackpottvinster. Spelare i Storbritannien kan lägga en av sina egna till listan för att jämna ut balansen, men de i de andra länderna vill hellre se toppriserna gå åt deras håll.

Spela EuroMillions lotteriet

Den senaste dragningen i Eurolotto Sverige i januari levererade jackpotten i en så pass övertygande stil att nästa spel nu på tisdag den 4 februari kommer att ha en ny jackpott värd €15 / £12 miljoner. Vi ser fram emot att få se vad som kommer att hända.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: