Italienska SuperEnalotto erbjuder tredje största jackpotten i spelets historia

By Per / september 26, 2016

Den italienska SuperEnalotto jackpotten växer närmare en rekordsumma efter ytterligare två omsättningar denna vecka, högsta vinsten står nu på gigantiska 141,5 miljoner euro inför nästa dragning på lördag kväll. När jackpotten är vunnen nästa gång kommer det att vara en av de tre största priserna som spelet delat ut någonsin.

SuperEnalottos rekordjackpot är just nu åpå 177,7 miljoner euro, som tillhör ett sällskap av 70 spelare som köpte sin vinstlott i Milano i oktober 2010. Den näst största vinsten någonsin, 147,8 miljoner euro från 2009, är nu under verkligt hot efter att den tredje största jackpotten i historien på 139 miljonereuro blev omkörd denna vecka.

Även om det har varit en lång väntan sedan den senaste jackpotvinsten, som pågått sedan 16 juli 2015, snappar hundratusentals spelare upp priser i varje dragning.Förväntningarna växer nu inför nästa dragning, när jackpotten antingen kommer att vinnas eller stiga mot att bli den näst största vinsten i historien om spelet.

SiVinceTuttos förändringar erbjuder spelare större chans att lyckas

SiVinceTutto-spelet kommer att införa ett antal förändringar för första gången på nästan fem år. Lotterioperatören Sisal hoppas att de kommande förändringarna kommer att ge lottinnehavare en ännu större chans att vinna, nyheter som kommer som musik för öronen för spelare över hela landet.

Ursprungligen lanserat i april 2011, erbjöd SiVinceTutto lotteriälskare ett alternativt sätt att spela det ständigt populära SuperEnalotto. I slutet av 2011 introducerades en priskategori för att matcha två siffror. Spelet hölls alltid den sista onsdagen i varje månad, men de nya ändringarna kommer dragningar att hållas varje vecka – fortfarande på onsdagar.

Medan spelarna valde ut sex nummer från 90 möjliga, kommer det nya SiVinceTutto låta biljettinnehavare plocka 12 nummer från samma bollhav. De kommer dock inte behöva matcha alla tolv nummer för att vinna högsta vinsten; de behöver bara matcha de sex dragna numren för att vinna. Detta kommer göra att oddsen att vinna priser förbättras drastiskt, när den övergripande chansen att vinna nu är inställd på en av sex och oddsen för att vinna högsta vinsten är 1 av 673,825

Förhoppningen är att dessa förändringar kommer att hjälpa spelet att frodas, särskilt eftersom det kommer att ge spelare en chans att vinna stora priser på en mer regelbunden basis. Spelet har glatt många spelare sedan starten, där så få som två matchande nummer kunde vinna pris.

Dragningen kan också ge sin del av stora vinnare, där det största priset som någonsin vunnits var på onsdagen den 30 november 2011, då en lycklig spelare korrekt matchade fem nummer och vann över 1,8 miljoner euro.

About the author

Per

Jag älskar många saker; fotboll, livet, lotteri, och indisk mat är bara några exempel. Vad tycker du? Mer om mig kan du läsa här.

Click here to add a comment

Leave a comment: