Regler

Euro Lotto regler

Oroa dig inte, detta är inte något komplicerat, men för nya spelare som vill ha en snabb överblick och en informativ Europa lotteriet guide där det viktigaste står angivet, är vi mer än beredda att förse er med det. Ge dig själv någon minut att läsa igenom denna artikel och du kommer redan då vara redo att spela i Eurolotteriet från Sverige med fullt förtroende om att du kan göra anspråk på alla de priser du vinner. Vi tittar på många olika aspekter och sidan kommer även att uppdateras när det sker ändringar eller uppdateringar av de befintliga regler som styr spelet.

Lagliga lotterier styrs av regler som säkerställer att dessa spel sker på ett ärligt sätt och att spelarna vet exakt vad de kan förvänta sig av sitt deltagande.

Euro Lotto regler man bör vara uppmärksam på är:

  • Samtliga deltagare måste vara 18 år eller äldre när de köper sina lotter.
  • Spelorganisatörer kommer i de flesta fall att se innehavaren av en kupong till Euro Lotto (motsatsen till köparen) som den rättmätiga ägaren. Detta innebär att om du blir av med en biljett som du köpte offline, kan upphittaren göra anspråk på en eventuell vinst kopplad till just den biljetten. Självklart så är samtliga online köpta biljetter direkt kopplade till sina köpare vilket innebar att man aldrig kan bli av med dom över huvud taget.
  • Från och med fredagen den 6e mars 2009 har lotteriorganisatörer bestämt sig för att föra in ett maxbelopp som Eurolotteriets jackpott inte får överstiga. Detta belopp begränsades till maximalt 185 miljoner Euro. Om jackpottens storlek uppnår maxbeloppet kommer storleken inte att uppjusteras fram tills dess att någon eller några bekräftas inneha den vinnande kombinationen av 5 huvudnummer och 2 Lucky Star nummer. De medel som skulle läggas till på jackpotten – medan maxbeloppet på €185 miljoner inte har gjorts anspråk på – kommer att rulla vidare till den nästhögsta dragningen där det finns en vinnare. Om andra och tredje rolloverserier också når upp till maxbeloppet kommer dessa vara €190 miljoner, €195 miljoner mm, sålänge reglerna som styr spelet inte anpassas.
  • Samtliga vinster från Eurolotteriet måste göras anspråk på inom 180 dagar från den vinstgivande dragningen. Skulle man missa denna frist, så förfaller ens rätt till vinsten och kommer de pengar som skulle ha delats ut att skänkas till välgörenhet. Lotteriorganisatörer i de olika länder kan ha annorlunda regler om hur mycket tid man har på sig att göra anspråk på priset. Det är därför ytterst viktigt att man, direkt efter varje dragning, kollar upp och löser in vinsten.

Regler utlagda på denna sida är inte alltför omfattande, dock täcks de punkter som kan vara av största vikt för deltagarna. Kom ihåg att alltid kontrollera de senaste Eurolotto resultat noga mot dina spelade nummer. Lycka till alla!